maandag 12 maart 2012

# wijvenweek - De "beautyqueen" in mij


12 maart... de start van wijvenweek.
Ik had mij voorgenomen op voorhand al wat na te denken over de onderwerpen.
Ik had mij voorgenomen eventueel al enkele dingen op te schrijven.
Ik heb dat niet gedaan.
En nu is het 12 maart, moet ik denken en schrijven en heb ik helemaal niet zo veel tijd.
Hoewel... niet zo veel tijd, hier komt de eerste bekentenis van de week: ik dénk vooral graag dat ik niet veel tijd heb wanneer ik ergens voor sta dat niet zomaar -hups- snel even gedaan is. Waar ik wat moeite voor moet doen. Want eerlijk is eerlijk, ik heb vandaag wél tijd, alle ik HAD meer tijd. Ik moest tenslotte niet perse in 't stad blijven rondhangen na het werk.Ik moest niet nog gauw even naar om die gele ballerina's en om een nieuwe ketting en in dié winkel gaan kijken en dáár de nieuwe collectie gaan bewonderen... Nee ik moest gewoon wat papieren gaan wegbrengen.
De beautyqueen in mij?

Maar goed, bij deze is mijn masker al een beetje gevallen en ga ik het hier even hebben over 'de beautyqueen in mij' . Beter is het om te vertellen over de beautyqueen die ik zou willen zijn.
Dagcrèmes, nachtcrèmes, make-up, ik heb het allemaal. Gebruik ik het frequent? Helaas! Niet dus!
Het is vooral dat ik het niet echt zie zitten om vroeger uit mijn (heerlijke, zachte, warme, ...) bed te komen om aan de slag te gaan met mascara en co. Dat duurt mij te lang en ik ben daar ook helemaal niet zo goed in.
Daar komt dan nog eens bij dat wanneer ik wél make-up op heb, ik dat na een tijdje vergeet en lustig in mijn ogen en gezicht ga wrijven. Ge begrijpt ook wel dat die make-up er mij op dat moment nu niet bepaald stralend laat uitzien...
Make-up is dus iets voor het weekend. Soms. Dan heb ik tijd. En ga ik op café. Dus tegen dat ik mezelf omgetoverd heb tot panda, is mijn omgeving te zat om dat nog te merken. Soms.


Vervolgens.
Ik kan maar moeilijk een winkel zoals 'Rituals' binnen stappen zonder ook daadwerkelijk iets mee naar buiten te nemen (wel betaald, geen paniek!). Ik zie mijn badritueel voor de komende avond dan al helemaal voor mij. Eerst een uitgebreid schuimbad, mét scrub én bodymud. Mijn haar was ik met heerlijk geurende shampoo en krijgt nadien een verzorgend masker. Ook mijn gezicht wordt met het nodige onder handen genomen. Ohja en er volgt ook een uitgebreide ontharingsessie. Wanneer ik uit bad stap smeer ik mij nog uitgbeid in met een bijpassen modymilk (ahja, want die ruiken zo goed!) .

De realiteit is echter iets anders:
doordat ik mijn water véél te warm laat worden, hang ik een half uur loom in bad (ook dat geplande boek wordt niet gelezen trouwens) en heb ik nog nét de moed om mijn haar te wassen. Dat masker komt er ook wel maar is binnen de halve minuut alweer uitgespoeld wegens 'geen zin meer om langer te wachten' .
Die scrub, die mud, de bodymilk, het ontharen* , het geneurt allemaal wel hoor maar niet allemaal in 1 sessie.. wat verwacht ik tenslotte ook van mezelf?

Ge zult nu misschien denken: maar waarom koopt ge u dan al die dingen?
Ten eerste, ik koop graag. Schuldig, zeer schuldig!
Ten tweede, ik hoop ooit wel de nodige discipline te vinden om een degelijk schoonheidsritueel te ontwikkelen én vol te houden.
Tot die tijd hou ik het bij 'sporadisch smeren'.

Maar seg, voor jullie allemaal gaan denken dat ik er bijloop als een "verlepte sloor"... dat is dus ook niet waar!
Ik ben wel degelijk graag proper en in de mate van het mogelijke mooi.
Ik winkel graag. Heb graag mooie kleren en accesoires. Te veel volgens sommigen. Nooit te veel volgens mij.
Ik heb vreselijk veel potjes nagelak, die ik wel degelijk gebruik.Dus ook veel verschillende kleurkes.
Mijn haar MOET goed liggen als ik buiten kom. Ok meestal.
Consealer en andere camoufagedingen zijn GEEN make-up. Ze worden wél regelmatig gebruikt.
Ik zonnebank.

Dus die beautyqueen in mij... er is nog werk aan. Maar een hopeloos geval is ze ook niet?!
* Vooral dat ontharen gebeurt regelmatig, anders wordt het gênant!

1 opmerking: