woensdag 14 maart 2012

#wijvenweek - Guilty pleasures en kleine kantjes


Het bericht voor dag 2 was begonnen. Opgeslagen ook. Afgewerkt echter niet.
Maar ik ging dat wat later die avond nog doen  (uitstelgedrag, mij welbekend) . Maar wat was die uitspraak nu ook weer? "Van uitstel komt..." juist ja, afstel dus!
Daarom wordt dit bericht wat aangepast, afgewerkt en met een dag vertraging gepost.

Het bovenstaande brengt mij moeilteloos tot het opbiechten van mijn eerste 'kleine kantje' .
Uitstelgedrag! Vreselijk! En het gebrek aan discipline zo nu en dan.
"Jamaar, ik werk efficiënter onder tijdsdruk" gebruik ik dan vaak als excuus. Helemaal onwaar is dat niet. Plots heb ik dan wél discipline om úren verder te werken. Dan wordt er geen moment gestopt. Maar echt gelukkig word ik daar niet van en telkens weer denk ik: "dju, dit overkomt mij nimeer. Volgende keer begin ik rapper" . Maar daar laat de discipline het alweer afweten...


Nog zo'n klein kantje... dat bang/onzeker diertje in mezelf. Brr verschrikkelijk vind ik het!
Ik sta in het onderwijs, nog maar enkele jaren, dus ik fladder nog van de ene interim naar de andere. Op zich leuk: je leert veel en je komt in contact met veel mensen. Maar de eerste keer dat ik naar een nieuwe school moet: ik slaap slecht, droom raar en voel mij terug eerstejaars studente die op stage moet! Ik vind dat ZO belangrijk dat mensen mij 'een toffe' vinden en ze het goed vinden wat ik doe. Dit is helaas ook niet na de eerste dag over. Eigenlijk blijft het altijd wel een beetje aanwezig, maar het betert wel. Gelukkig!

Onder vrienden en familie heb ik daar geen  last van. Dan heb ik over alles een mening en zal ze verkondigen ook. Ik voel mij dan op mijn gemak! Maar op het werk of in nieuwe "belangrijke" situaties, ben ik "het stilleke van den hoop" . Voor vrienden misschien moeilijk te geloven ;)
Gelukkig betert dat ook wel... want 'deep down' heb ik nogal veel te vertellen. Behalve 's morgens, dan moeten ze mij me rust laten!

Ha! En dan wat luchtiger... my guilty pleasure!
Chicklit! Bij voorkeur 'Jill Mansell' ! JA da's altijd 't zelfde en JA ge weet vanaf pagina 1 hoe het gaat eindigen. Maar het is oh zo ontspannend... een beetje te vergelijken met een doorsnee vijf tv film vind ik.
Soms wel een beetje gênant als mensen mij vragen wat ik aan het lezen ben. Ik toon dan de kaft en zeg met schaamrood op de wangen dat ik echt nood had aan iets luchtigs. Zoiets waarbij je niet moet nadenken (missie geslaagd!) . Tussen die woorden door laat ik dan altijd doorschemeren dat ik deze boeken af en toe. Zo tussen al mijn "deftige literatuur"  door. Ondertussen weet ik wel dat het eerder omgekeerd is. Want JA, ik lees ook af en toe wel is nen deftigen boek. Als ik eens nood heb aan een boek waarbij ik moet nadenken;)Ohja: heb ik al verteld dat ik een blijtkous ben? kwaad, blij, triest, gelukkig, p.s I love you... de tranen staan al klaar in mijn ogen en stromen - afhankelijk van de situatie - rijkelijk over mijn wangen!

1 opmerking: